Handledning

2017-01-09 15.16.33

PERSONLIG HANDLEDNING

Livet ger oss hela tiden möjligheter att utvecklas.

Vi möter situationer vi tidigare inte mött eller kör fast och når inte fram med det vi vill förmedla.

Handledningen vänder sig till Dig – din egen utveckling och förståelse. Du behöver inte ha problem utan kan ha ett genuint intresse av att medvetet utveckla bemötandet till dig själv.
Den ger också förståelse och verktyg i dina relationer; till dina barn och partner och till de du möter i ditt liv.

Eller så helt enkelt ger Du dig själv en mentor som kontinuerligt stödjer dig i din personliga utveckling. Dina steg i ditt liv är en av de viktigaste investeringarna.

Handledningen ger ökad självkännedom, personlig utveckling och såklart många bemötandeverktyg.

Vad har varit extra givande?

“Alla insikter jag gjort kring mig själv och kopplat till personalgruppen. Att jag kunnat se min påverkan på den arbetsplats jag leder och att jag som person är öppen för förändringar. Jag som person gillar det konkreta så att ha med mig konkreta verktyg att använda efter handledningstillfällena har gett mig oerhört mycket och fått mig att känna mig trygg och stabil”

                                                                Rebecca, chefshandledning/mentorskap våren 2020

DSC_2292

HANDLEDNING I YRKESROLLEN; GRUPP ELLER ENSKILT

Handledningen ökar observation och självkännedom i mötet.

Vem har vi framför oss?
Vem är jag i mötet?
Vilka behov finns hos mottagaren? Hur går jag tillmötes?
Hur matchar vi?

Handledningen ger observations- och bemötandeverktyg som formar det professionella och mänskliga mötet.
Ett gemensamt bemötande.

Handledningen utgår från nuläget och gruppens/verksamhetens behov. Metod – , process – självledarskaps – eller ärendehandledning utifrån ett bemötandeperspektiv.
Handledningen utgår från Medvetet Bemötande, en perceptionsmetod som ökar observation och självkännedom i mötet, till klient och mellan personal.

Conscious_expression_medvetet_bemötande_psykiatri

EXISTENTIELL HANDLEDNING

Handledningen ökar din förståelse för det subtila och abstrakta inom och runt dig. Du får verktyg i hur du bemöter och tar hand om dig.

Handledningen vänder sig till Dig som är högkänslig och till Dig som har en genuin önskan om att lära känna dig själv djupare – att få ihop dina olika behov i kropp, själ och ande.

Vi känner och vi uttrycker oss genom vår kropp och kroppsspråk. Handledningen ger dig stöd i att bli mer medveten om vad du känner, vilken känsla som kommunicerar och vilket känslotillstånd som är ditt egentliga stabila stöd. Du får stöd att förstå det du upplever ur ett djupare perspektiv.

Du får konkreta verktyg som förtydligar dig och det du vill förmedla till din omgivning.

Att vara och agera som Dig i så många stunder i livet som möjligt är en av de största gåvorna du kan ge dig själv.

 

“Våra relationer är det viktigaste vi har.

Självkännedom är vägen till samarbete, glädje och utveckling”

hand-in-hand-2070764_1920

“Ingela, du är en fantastisk förebild och ditt otroliga förråd av att förstå och tänka kring våra ärenden lyfter oss kuratorer till en helt ny nivå. Du är guld!!”

 

“Ingela, det är svårt att beskriva med få ord vad du gör och gjort för mig i min arbetsroll och i mig själv. Jag är så tacksam för dig och ditt förhållningssätt att bemöta mig. Tusen tack. All kärlek”

”Ett tryggt och professionellt bemötande är grunden till att skapa förtroende. Ett förtroende som ökas med ett Medvetet Bemötande, där vi belyser våra vanor och ovanor och lär oss bli alltmer professionella och mänskliga.”

 

Lars Andåker, läkare med olika ledningsuppdrag i offentliga och privata miljöer.